Security en onderwijs. Integreren moet, maar op een veilige manier.

Experts spreken al een tijdje van een API economie. Een economie waar meerwaarde uit applicaties en samenwerkingen gehaald wordt door middel van geïntegreerde applicaties en systemen. Maar iedere integratie is een potentieel poortje naar uw privacy gevoelige data en systemen. Weet u precies welke integraties er allemaal gebouwd zijn binnen uw instelling? Welke spreadsheets er allemaal gedeeld worden met privacy gevoelige gegevens? En weet u 100% zeker dat de gegevens waar u naar kijkt direct van de bron komen of is er misschien sprake van “tweedehands data” die is aangepast door mensen en/of applicaties? Met Managed Integrations als SaaS oplossing neemt Enable U deze zorgen van u over.

De API Economie is een logisch gevolg van de wensen en eisen die het management van organisaties heeft. Zorg voor een flexibele architectuur waar gegevens eenvoudig en veilig uitgewisseld worden en kijk niet alleen naar interne systemen maar ook naar de buitenwereld.

Ook in het onderwijs hoeft niemand overtuigd te worden van de toegevoegde waarde van gegevens die eenvoudig uitgewisseld kunnen worden tussen applicaties, interne afdelingen, andere onderwijsinstellingen, ZBO’s en de overheid. Integreren moet, maar dan wel op een veilige manier.

Iedere integratie is een potentieel lek.

Om gegevens uit te kunnen wisselen moeten deze toegankelijk gemaakt worden. Er moet, simpel gezegd, zowel aan de vragende als aan de ontvangende zijde een poortje openstaan zodat de integratie gegevens kan vragen en aanbieden. Integraties zijn daarom een belangrijk doelwit voor kwaadwilligen. De cybersecurity specialist die op het protocol niveau zal proberen mee te liften om zo uw systemen binnen te komen of een kwaadwillige ontwikkelaar die een API schrijf die zich voordoet als een bekende, volgomen betrouwbare API. Dus moet er specialistische kennis zijn binnen de organisatie die de kennis heeft om te zorgen dat er voldoende maatregelen genomen worden om dit te voorkomen. Kennis die up-to-date zal moeten blijven en dus ook duur is. Daarnaast wil geen enkele organisatie, die deel uitmaakt van een keten, het lek zijn dat anderen in de keten in gevaar brengt.

HEADER600B

Laat over aan de specialist waar de specialist goed in is

Ervaren IT personeel is schaars en voor bijna iedere organisatie is het lastig om mensen in dienst te houden. Opleidingen zijn duur en iedere organisatie zal de keuze moeten maken of het echt nodig is om alle specialistische kennis in-house te hebben. Daarom kiezen steeds meer organisaties voor managed integrations. Een SaaS oplossing waar uw integraties gebouwd en beveiligd worden door specialisten die 24x7 niets anders doen dan precies dát. Waar bugfixes bijna onmiddellijk geïnstalleerd worden en waar dit, op één plaats, voor tientallen organisaties tegelijkertijd gebeurt.

Specialisten bouwen uw integraties als het specifiek maatwerk is en in veel gevallen zal, als de integratie al eerder voor een andere onderwijsinstelling gebouwd is, deze simpel voor u geactiveerd worden. Met specialistische kennis van alle mogelijke (cyber)security risico’s zijn uw integraties niet alleen veilig, doordat ze op een centrale plaats, in de cloud, zijn opgeslagen blijft er voor de auditors weinig giswerk over. Alles op één plaats, beveiligd en beheerd. Door the Digital Integration People van Enable U.

 

Wij hebben al vele integraties gerealiseerd binnen het onderwijslandschap, en iedere week komen er meer bij.
Welke dit zijn?

 Bekijk integraties